För lite matnyttigt inför höstens val

Alltfler diskuterar möjligheten att vi är ”peak” sociala medier. De växer inte längre i den takt som tidigare och man ifrågasätter om deras lågkostnad affärsmodell håller. För att överleva måste de i framtiden hålla med större redaktioner som kritiskt granskar och bannlyser suspekta konton och uppgifter.

Genom Facebook kan man få mycket nyheter och då tänker jag främst på vad ansedda internationella tidskrifter dagligen lägger ut där. Men det finns stora risker om man inte själv har förmågan att skapa sig ett tillförlitligt nyhetsflöde. Och det politiker själva går ut med i sociala medier handlar till stor grad om inbördes beundran mellan partikamrater, alltså inget som helst matnyttigt underlag till vägledning att rösta.

Det är också ett problem att de flesta politiker i Sävsjö valt att inte deltaga på den här tidningens debattsida. Men vad som känns ännu mer beklämmande är att partierna i år har struntat i sina webbsidor mer eller mindre helt och hållet.

Moderaterna i Sävsjö går till val med en e-postadress till sin ordförande. Moderaterna fick 2017, 64 000 kr i partistöd av Sävsjö kommun och man skickade 21 120 kr till riksorganisationen. Det är inte för mycket begärt att ett parti som gör anspråk på att vara ledare av oppositionen i Sävsjö redogör sitt valmanifest och är tydliga med vad man vill göra i Sävsjö de kommande åren.

Sävsjö behöver ett annat politiskt ledarskap än vad det har idag. Görs inte mer av partierna riktat mot Sävsjö kommun och dess invånare, tycker jag man i de kärva tider som kommer kan överväga att sänka partistöden rätt överlag. Landsbygdspartiet oberoende bedriver sin valrörelse utan några nämnvärda pengar.

Mikael Sterner (LPo), Sävsjö

Publicerad: Smålands Dagblad / Vetlanda-Posten 2018-08-11