Partier bör hålla sig till sakpolitiken!

Sverige är inte förberett för en konservativ våg där Sverigedemokraterna får över 20 procent och blir näst största parti.

Inom Region Jönköpings län är SD en klar maktfaktor och de andra partiernas oförmåga att samarbeta över blockgränserna även i rikspolitiken har gett SD ett förhållandevis stort inflytande i riksdagen.

Jag spår att Kristdemokraterna åker ur riksdagen eftersom SD faktiskt har en hel del att erbjuda till konservativa väljare i abortfrågan.

Landsbygdspartiet oberoende har en kvinnlig partiledare och vi vill inte se någon förändring eller skärpning av abortlagstiftningen.

De som samtycker med SD:s restriktiva invandringspolitik får mycket annat konservativt idégods med på köpet. Det är politik som inte varit gångbar de senare åren, att ens driva inom ganska så radikala KD. Min bedömning är därför att många svenskar, däribland SD:s egna väljare, kommer vara ångerfulla om SD får för stor makt.

Det är dags att sluta läxa upp väljare om SD:s bruna historia – de partier som vill vinna i valrörelsen måste hålla sig till sakpolitiken!

Jag vill därför klarlägga att det skiljer väldigt mycket mellan LPo och SD i abortfrågan. LPo står upp och kommer i alla lägen ta strid för kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp. Vi erkänner alltså till fullo den utveckling som skett av abortlagstiftningen och som kommit till stånd med perspektiv hämtade ifrån svensk och internationell kvinnorörelse.

Mikael Sterner, Sävsjö
ordförande LPo Jönköpings länsförbund

Publicerad: Smålands Dagblad / Vetlanda-Posten 2018-07-05