HemOkategoriseradeStark kritik och oro från allmänheten mot industriell vindkraftsutbyggnad

Stark kritik och oro från allmänheten mot industriell vindkraftsutbyggnad

På måndagskvällen (25/8 2014) kom en stor skara för att lyssna på informationen och konsekvensanalysen av vindkraftsparkerna Rosenholm, Älmedal och Horshaga. Mötet som hölls i Folkets Hus i Åseda arrangerades av föreningen Vi samlade ca 100 personer. Moderator för kvällen var Kennet Karlsson.

Samtliga politiska partier var inbjudna till att förklara sin syn på vindkraften. De partier som tog chansen presentera sin syn på vindkraften i Uppvidinge  var Kent Helgesson MP, Leif Hauge V, Anders Ljungkvist SD och Lennart Lundahl LPU. Bland åhörarna fanns representanter från Folkpartiet, Socialdemokraterna och Centern för att lyssna på allmänheten.

Bengt Svensson från föreningen Vi redogjorde för de konsekvenser som vindkraftsparkerna får för de närboende.

Aktuell forskning som energimyndigheten beställt av Conny Larsson,  som är lektor i meterologi vid institutionen för geovetenskap Uppsala Universitet, angående ljud från vindkraftsparkerna presenterades. Resultatet av dessa studier visar att ljudet från vindkraftsparkerna är betydligt mycket mer störande än vad tidigare studier visat på.

De hundratalet åhörarna som kom och lyssnade och debatterade var flertalet starkt kritiska till den industriliknande utbyggnad av vindkraften som planeras i Uppvidinge.

Kommentarer inaktiverade.