Vansbro pressmeddelande

 

Styrelsen i nybildade Landsbygdspartiet oberoende i Vansbro Terese Henrikssen, Anders Hed, Riksförbundets Erika Sörengård, John Säljgård, Jon Lind, Mathias Johansson och Per Alexjandro Enbom. Foto Tjern Inga Wall

Pressmeddelande:

2017-12-03
Landsbygdspartiet oberoende (LPo) har startat lokalavdelning i Vansbro.

På första advent samlades ett tiotal intresserade i Norets bystuga i Dala-Järna för att formellt bilda en lokalavdelning – Landsbygdspartiet oberoende Vansbro kommun.

Initiativet till bildandet togs av besvikna före detta Sverigedemokrater som helt sonika lade ner föreningen i Vansbro i kölvattnet av de skandaler med övergrepp och toppstyrning av ledningen i SD som framkom i Uppdrag granskning. Turbulensen i Dalarna och petningen av Madelene Vestin blev spiken i kistan för SD i Vansbro.

Efter nedläggningsbeslutet började de leta ett nytt hem och Landsbygdspartiet blev det självklara valet. Partiets värderingar passar mycket bra in i Vansbro; sunt förnuft, säkra integrationen, rädda livsmedelsproduktionen, fokusera på landsbygdens skolor, räddningstjänst, omsorg och vi ser EU-medlemskapet som ett problem. En mycket stor fråga är dagens låga självförsörjningsgrad av baslivsmedel. I en eventuell krissituation med stoppad livsmedelsimport kanske maten inte räcker till de som bor i städer och samhällen långt från där råvarorna produceras.

På mötet deltog från Landsbygdspartiet oberoendes riksförbund ordförande Erika Sörengård, Ervalla och sekreterare Tjern Inga Wall, Särna. Ett par personer boende i Malung-Sälens kommun deltog i mötet och åkte hem i förvissningen att de ska starta avdelning även i sin kommun. Flera av mötesdeltagarna var även intresserade av att snarast bilda länsförbund i Dalarna, där behövs fler engagerade personer från hela länet.

Anders Hed, nyvald ordförande i LPo Vansbro menar att SD i dag tappat fokuseringen runt landsbygden och börjar kännas som ett parti i mängden. Partivännerna i Vansbro har en längre tid känt att de inte hör hemma i SD och har sedan tidigare sneglat på LPo.

Förutom ordförande Anders Hed valdes som ordinarie ledamöter i styrelsen: Mathias Johansson, Terese Henrikssen, John Säljgård, Jon Lind, Per Alexjandro Enbom och Mattias Berglund.

SD fick i valet 2014 ett mandat i Vansbro kommun, Mathias Johansson sitter kvar på det mandatet som politisk vilde. Han kommer att med sunt förnuft driva landsbygdens viktiga frågor resten av mandatperioden.

Efter dagens bildande av LPo Vansbro så känns allt otroligt bra och vi är hungriga för att sätta igång och börja jobba med de stora utmaningarna som vi har framför oss till valet 2018, säger ordförande Anders Hed.