Hittade ett gammalt skämt bland LPo-papprena igår när jag städade 😂😂😂

Det värsta är ju att dessa miljökommunister faktiskt tror att de är bra för landsbygden... 😉 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Har det blivit något i Eskilstuna än? ... See MoreSee Less

View on Facebook

Hur ska vi locka väljarna att just lägga sin röst på oss? Jag tror på tydlighet. Ta en person som bor i en större stad och inte alls är intresserad av skog eller lantbruk. Får vi den rösten?Som det ser ut idag är svaret nej.Men om vi kan få folket att förstå på riktigt vad en röst innebär utan fina flådiga ord och klyschor. Så kan vi mycket mycket väl få röster vi idag inte skulle få.

Tar exempel vet den som bor i storstaden vad lantbrukaren gör? Vilka råvaror vi har och miljö? Jag tror 9 av 10 inte ägnar speciellt mycket tanke på detta som bor i större städer. Där tror jag att man kan förtydliga med att vända på argumenten till vad betyder landsbygden för dig i staden? Inte som idag man kan se nästan ett förakt. Jag tror vi måste vara mer tydliga att ge rösten på oss är inte bortkastad och att vi ser vikten av stora städer med. Men att nuvarande politik inte är bra för Sverige och vår matproduktion m.m

Kan ärligt säga att innan jag flyttade till Vingåker och började se hur ett mindre samhälle är. Så la jag inte många tankar på detta. Och så tror jag iallafall gäller de flesta. Men hade jag fått frågorna. Vill du ha svenska råvaror? tex. kött,ägg,havre,råg m.m skulle jag givetvis svarat självklart. När man där säger ja då kan man påpeka bristerna och det sämre vi vill förändra på enkelt och inte för långdraget sätt och få folket att förstå vad vi menar.

Många idag när man läser responsen om LPO är av okunnighet dvs. många ser oss som stadsfientliga och varghatare. Detta kan vi argumentera för. Vi kan vara tydliga så till och med ointresserade människor kommer väckas. Tycker vi har mycket mark att vinna. Men vi måste förenkla vår förklaring så att även folk i städerna inser vikten av skog,mark,mat m.m och utan att låta som MP/Centern.

Jag tror till exempel att påvisa på ett enkelt sätt varför vi inte vill ha frilevande varg kommer få vissa som hatar den punkten idag att förstå. Jag vet att många kanske redan tycker att vi är tydliga. Ja men inte för en som inte lever i detta. Den ser vargen som en söt liten sak vi ska värna om. Och vi blir direkt stämplade att vi hatar och älskar tanken av döda. Detta kan vi enkelt vända på så att man kan få en annan syn.

Jag tror man måste förtydliga på ett mer snällare sätt varför och vad detta bidrar med att ha frilevande varg. (Vissa kommer hata fortfarande. Men andra kan ändra åsikt precis som mig själv som alltid tyckt vargen är ståtlig. Men vill inte ha den nära mig och därmed förstår jag att andra inte heller vill det. Lite åt det hållet tror jag vi måste landa.

Sorry för utsvävande inlägg men vill se oss vinna röster och vill se oss i riksdagen till valet och jag har stark tro på oss alla. :) ... See MoreSee Less

View on Facebook

Vad tycker ni och tänker om det här?
Jag är för dåligt upplyst om ämnet och vill bli upplyst.
Jag är innerst inne fortfarande en unge som sitter lite på tvären oc frågar med mina stora rådjursbruna ögon -Varför?

-Hur kommer det sig att man i Sverige, när mänskligheten har kommit så långt att vi snart är på väg till Mars, tummar på våra barns utbildning?
-Hur kommer det sig att ett sånt välutbildat folk (?) som svenskarna ändå borde vara, kan tillåta hur situationen ser ut i skolan i dag.
Jag hörde en liten fågel som sa att betyg resultaten har gått ned kraftigt, vad beror det på? Hur ser situationen ut nu och vad kan vi göra åt problemen?
Får ungarna verkligen det bästa i skolan, det viktigaste vi har förutom familjen,när vi växer upp till självständiga individer som skall fungera i ett samhälle.
-Jag kan inte tänka mig att det har blivit bättre sedan jag själv gick i skolan. Jag kan bara tänka mig tillbaka hur det var när jag själv gick på högstadiet och Gymnasiet i en mindre tätort mitt i djupaste mörkaste Småland i bibelbältet runt 2000 talet.
Jag såg redan på den tiden lärare som var stressade av för högt arbetstryck, för många elever för var lärare, undermåligt undervisnings material, gammal maskinpark i skolan (till och med så jag funderar på om säkerheten verkligen efterföljdes i flera fall.) och skitdåligt med undervisning utanför skolans fyra väggar.
Men jag såg också lärare som inte bara var stressade de var dessutom dåligt avlönade, arbetstider som var knepiga och en hel drös med arga föräldrar efter sig.. Stackare, inte nog med dålig lön, de ska få utskällningar och direktiv från alla möjliga håll och uppe på det uppkäftiga ungar hela dagarna.

Jag antar att inte så mycket har förändrats, tja förutom våldet jag läser om i medierna. Ett våld jag inte känner till alls när jag gick i skolan.
På min tid så hörde vi inte eller såg några skjutningar eller våldtäkter på skolan som man läser om nästan dagligen i dag.
På den tiden var det värsta som hände på vår skola var väl typ att någon enstaka lärare var smyg alkis och druckit på arbetstid eller möjligtvis något slagsmål mellan några hormonstinna snubbar om någon brud. En lärare åkte dit för pedofilibrott var nog det värsta, han hade laddat ner bilder på en av skolans datorer.

Vi hade även ett gäng nysvenskar i skolan som inte vad jag kommer i håg gjorde något vidare väsen av sig, inte mer än raggarna som körde runt i sina Epa och volvobilar på skolans parkering.
I och för sig höll jag mig nog rätt mycket för mig själv då jag var fullt upptagen med att läsa tidningen eller vara djupt nedsjunken i en bok. Så jag höll inte så stor koll på läget när jag satt mitt i cafeterian skolan och lyssnade på musiken som spelades från skolans café som sålde en kopp rykande hett kaffe för fyra kronor. *Mums goda tider*

Jag har även frågan om det är så att det är skillnad på barn och barns utbildning?
Om man som boende på landsbygden inte har tillgång till en bra skola, är det ju inte så särskilt lockande för potentiella nya invånare, är det en del av -av befolkningen av landsbygden- ?
Ursäktar för långt inlägg med många frågor men tyckte att vi kunde diskutera lite här hur ni andra tycker och tänker om just skolan i allmänhet.
Skickar ni i väg era ungar till en bra skola?
Får lärarna den lön de förtjänar?
Och du som jobbar som lärare, hur har du det?
Har du resurser så du kan göra det bästa utav ditt jobb?
-Får du verkligen chansen att lära dem du ska lära det du ska?
Har du passionen kvar för jobbet och är du kvalificerad?
Hörde att kraven sänktes för att få jobb, stämmer det och hur tänker ni om det? Vad ska krävas att vara en lärare?
Hur hade du det i skolan och vad önskade du var bättre?

Är det okej att en skola är vinstdrivande?
Varför läggs inte mer pengar på elevernas mat och utbildning?
Är Sverige så fattigt?

Varför ger vi inte ungarna i skolan den bästa maten vi kan frambringa när vi vet hur viktig maten är för kroppen och hjärnan?
Vet du vad dina barn stoppar i sig när de är i skolan?
Vet du vilket land köttet de serverar kommer i från?
Tycker du det är okej att vi utfodrar barnen med mat som producerats i undermåliga miljöer med utsläpp, gifter och oetisk djurhållning?

På min tid fick vi skramla med små medel ihop till någon ynka klassresa från redan fattiga föräldrar som fick vända upp och ned på sin ekonomi för att ungen skulle få följa med på klassresan annars blir den utanför gänget. .
Varför får inte ungarna åka gratis varje jäkla vecka någonstans på skolresa, lokala museer, till olika bondgårdar, få se hur Sveriges landskap är uppbyggt och allt annat man kan göra utanför skolans fyra väggar.
Det borde ju enligt mig läggas enorma pengar på våra ungar och skämma ut dem med den bästa utbildningen vi någonsin kan och förmår åra ungar.
Eller hur tycker ni?
Det är ju en hel ny arme´av kunskap vi har i skolan..

Diskutera, så jag får lära mig mer.
Jag är i det där läget, -Tänk en liten fyraåring som står och frågar med blöta ögon

-Varför? Hur fixar vi det? Jag vet att vi kan göra det tillsammans.

Med Vänliga hälsningar Rebecca, Smålänning, 33 år. ... See MoreSee Less

Såhär gick det till när de svenska friskolorna togs över av riskkapitalister med ett syfte: att tjäna pengar på våra barns utbildning. Dela filmen med dina vänner så att fler får veta! #stoppavinstjakten

View on Facebook

Göteborgskex ska förmodligen flytta sin verksamhet till Riga i Lettland😁. Man tar varumärket med sig förmodar jag😂 ... See MoreSee Less

View on Facebook

En riktig solskenshistoria! ... See MoreSee Less

Stor tumme upp för dom här killarnas hjälteinsats! 👍❤️

View on Facebook

SD kommer med förslaget om att militären ska hjälpa till med gängkriminaliteten. Tankar om det?? ... See MoreSee Less

View on Facebook

Behövs fortfarande folk till att bemanna Lpo 's monter på Milamässan i Malmö den 15-17/2 😊! 🙏🙏 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Välkomna
Roger Gustavsson,
Lillemor Andersson,
Jörgen Anderen,
Angelica Lickis Wennberg och
Daniel KarlssonV.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Sätt in militär mot buset????
Har polisen kastat in handduken redan ?

Nu skördar vi frukterna efter vansinnet då sverige öppnade sina gränser och det blev fritt fram för bus å vapen att komma in i landet.

Alla ansvariga med Lövven och rpc borde avgå, eller rent av avsättas omgående. De har gamblat med sverige oc skall stå till svars ... See MoreSee Less

View on Facebook

236
Djurskyddslagstiftningen ska baseras på helhet i stället för detaljer. Sunt förnuft och helhetsintryck ska vara ledande.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Claes Littorin har delat sitt inlägg med gruppen Landsbygdspartiet oberoende. ... See MoreSee Less

Sista mötet för LPo Uppsala kommun före årsmötet som vi ska ha på Jällaskolan 4/2. 💪

Ta chansen att komma med och påverka nu, det är mindre än 8 månader kvar till valet!

#LPo
#suntförnuft.

View on Facebook

Sitter och tittar på debatten på Svt2. Och kan ärligt säga detta babblande och svamlande och pajkastning fram och tillbaka.

De prata om arbetslösheten är på 22% vilket är högt naturligtvis men titta nu upp från skrivborden. Se hur Sverige ser ut utanför runt om i Sverige. För det första så kostar invandring/flyktingar pengar och innan de kan börja arbeta krävs naturligtvis kunskap och även kunna tala och skriva på svenska. Och detta har samtliga partier varit skyldiga till i alla år att detta inte fungerat.

Nu skyller de på varandra. Men snälla vem som helst borde förstå man måste först se problemen sen agera och allt detta kostar pengar. Och vart tar vi dem ifrån? Jo från vår skatt som alla bidrar med. Och därmed är min poäng styr landet eller kliv av.

Jag som medlem i detta fina parti med så många kunniga människor anser att nu måste vi alla som är medlemmar i partiet börja sprida att vi finns ännu mer. Vi måste synas mer. Och till er som bara är med i denna grupp betala 200:- och bli medlem och ta chansen att vara med och påverka. Och be om att få 10-20 foldrar var och dela ut till bekanta tro mig det kommer ge resultat. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Så det kan bli ... ... See MoreSee Less

View on Facebook

Någon som vet hur man ska kunna få region Gotland att förstå att detta vore toppen för våra ungdomar som vill bli chaufförer.
Regionen har inte råd att driva egen utbildning men med detta så skulle det fungera. Har en som som kör lastbil och en som vill köra( han går i 8:an). Vart kan man driva på?
... See MoreSee Less

View on Facebook

Låta en diktatur bygga en stor hamn, för att få större möjligheter att exportera sina miljömässigt undermåliga varor.
Nej tack!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vart är debatten? ... See MoreSee Less

ENDAST ELITEN SKA I FRAMTIDEN HA TILLGÅNG TILL RÄTTSDATABASER – STOPPA GRUNDLAGSÄNDRINGEN

Både förra och nuvarande justitieministrarna är rörande överens om att öka resurserna till polisen och skärpa lagarna för att bekämpa brott. Det är bra. Men hur kan de samtidigt förvägra vanligt folk, att skydda sig mot brott? Företag med kunder som har pengar som Actapublica.se, Lexpress.se, Verifiera.se, Karnov.se, Jpinfonet.se, Wolterskluwer.se ska ha tillgång till rättsdatabaser men enskilda människor ska inte ha samma möjlighet. Elitsamhället har fått ett nytt ansikte.

Grundlagsändringen är ett häpnadsväckande avsteg från grundtanken i den svenska offentlighetsprincipen. Offentliga uppgifter ska vara lika tillgängliga för alla, oberoende av ställning eller inkomst Men det vill nu Regeringen ändra på. Varför gäller inte Socialdemokraternas grundtanke: ”Alla inte bara några” längre? Och hur kommer det sig att moderaterna där brottsbekämpning är av högsta prioritet förvägrar vanligt folk att undvika bli ett brottsoffer? Nu vill de förvägra kvinnor att kolla upp om den påtänkta dejten har blivit dömd för våldsbrott. Eller om den som vill hyra ut eller sälja något har att göra med någon som är dömd för bedrägeribrott.

View on Facebook

Innefektiviteten, otillgängligheten och bristen på service hos våra myndigheter ställer till problem för oss medborgare.

Inte bara för att det är irriterande att inte få prata med en livs levande människa, när det gäller funderingar och rådgivning... utan för att det faktiskt även är en ekonomisk fråga.

Så fort det gäller frågor som inte gäller generella saker, utan ett specifikt ärende, så MÅSTE det vara ett minimikrav att man faktiskt kan få kontakt inom rimlig tid.

Att bli hindrad från att utföra sitt arbete, för att man hamnar i timslånga telefonköer... för att sedan, inte helt sällan bli bortkopplad när det är ens tur, det är helt enkelt inte okej.

Det handlar om SAMHÄLLSSERVICE som vi redan betalat mycket pengar för, med våra skattepengar.

Är det inte dags för att ställa motkrav och begära ersättning för orimliga väntetider... och kanske till och med lägga en motion om saken?

#Systemfel ... See MoreSee Less

View on Facebook

Nu inför vintern och så här inför och efter Jul och nyår så går tankarna till alla våra hemlösa.
Hur vill LPO hjälpa dessa? Vägen ut till ett oberoende och på lång sikt en hållbar och drägligare tillvaro?

Här har landsbygden för övrigt mycket att erbjuda storstadens invånares stress, konkurrens och uppskruvade tempo och många känner inte ens av att de har ryckts med, normaliserats och blivit uppgraderade utav stadens tempo och ljud, inte förrän de kommer ut på landet och upptäcker lugnet och får några sovmornar och på nattens kvist upptäcker tystheten, stjärnorna och himlavalvet, ser några djur och allt detta blir plötsligt som balsam för deras själar.
Och först då inser de hur nära randen till en kroppslig och mental kollaps de befunnit sig i vilket miljön plötsligt kan ändra på och drabba alla omedvetet.

Du ställer kanske frågan "Hur vill vi på Lpo hjälpa dessa?" Det är en komplex fråga som kräver flera åtgärder och som inte heller är så lätt att svara på. Min personliga åsikt är i första hand att miljöbyte för dessa drabbade är önskvärda, en form av fristad där de kan få samla sig, mobilisera sina krafter långt från samhällets övriga krav och i första hand på sina egna villkor och förutsättningar, för att i senare skede få möjligheter att slussas ut vidare till ytterligare miljöombyte och så småningom till ett mer normaliserat liv. Viljan måste finnas med hela tiden. Dessa krafter hos dessa individer och erfarenheter skulle samhället i stort kunna samla upp, ta tillvara, för att samtidigt hitta dessa medhjälpare och även täppa igen de hål som systemet har och samtidigt bli lyhörd över de riskgrupper som riskera trilla mellan stolarna, men även humanisera systemet, vilket vi alla i dag nog inser saknas, men som alla skulle tjäna på, gamla som unga. Häri tror jag landsbygden skulle kunna bidra för att få till stånd sådana inrättningar och rekreationsområden tillsammans med lite vilja från både myndigheter, kommuner och lagstiftare. Kraven från denna grupp är inte stor och kostnaderna därför minimala om bara lagen tillåter.

Om man ska hjälpa någon kan man inte börja med att själv ställa orimliga krav. Då någon som varit hemlös en längre tid eller i flera år oftast är handikappad och präglad på ett eller annat sätt, vilket kanske inta alltid syns utanpå, att ställa dessa inför orimliga krav och förväntningar som de ska leva upp till för att de ska få lov att ta emot hjälp säger sig själv, att dessa då kanske tvingas säga nej. De klarar ju inte ens av eller har förmåga eller ork att leva upp till vardagen och sådant som vi övriga tar för givet.
Dessa förväntningar är och blir helt orimliga i deras värld, att då ovanpå detta ställa krav och villkor säger sig själv. Dessutom blir det ännu mer skevt att försöka tvinga in någon tillbaka in i ett system som inte ens fungerar för oss övriga vanliga så kallade anpassade och som dessutom varit grundorsaken till att de flesta hamnat där de befinner sig, och på vars och ens insikter det inte felas något. Att försöka manipulera dessa är de alldeles för intelligenta för och genomskådar fort. För är det någon som tror något annat om dessa människor så får ni nog allt tänka om.

Skälig levnadsnivå och rätten till bistånd ? Skiljer sig från kommun till kommun
Här finns ett antal osäkerheter, då de lokala kommunala styrdokumenten totalt sett överensstämmer, eller så kan de avvika från Socialstyrelsens allmänna råd. Sammantaget föreligger det inte en allmän avvikelse från SOSFS 2003:5 och någon allmän restriktivitet präglar inte heller de lokala styrdokumenten påstås det. Men riktlinjerna i styrdokumenten uppvisar tydliga stora skillnader vad gäller omfång, detaljeringsgrad och struktur, likaså när det gäller inriktning och betoning av vad som framträder som mest väsentligt. Omfånget kan variera i många fall mellan ett 20-tal sidor till över 85 sidor. Styrdokumenten synes kunna delas in i två huvudkategorier, där den ena mer betonar kraven på den enskilde, medan den andra kategorin betonar kraven på att handläggningen tillvaratar den enskildes intressen. så ett nekande i en kommun kan bli et ja i en annan och vise vers. Lika så vad som anses som skälig levnadsstandard.

Storleken på ekonomiskt bistånd baserar sig på den så kallade riksnormen som är gemensam för alla kommuner. Riksnormen beslutas av regeringen. och är i dagsläget 3.930kr i månaden. Men för att vara beviljad så får man inte ha några tillgångar utan tvingas i så fall avyttra dessa

Har den drabbade vänliga vänner eller utomstående som vill hjälpa och tex. svischar pengar räknas det som inkomst och blir straffade av försörjningsstöd i 3månader. Då den sökande måste lämna in kontoutdrag för de senaste tre månaderna med jämna mellanrum, har denne då fått in mer än basbeloppet som gäller på 3930kr i månaden så drar de bort de pengarna från nästkommande utbetalning. Det kan till och med röra sig om att en annan bidragstagare hjälper en annan genom att låna denne lite av sitt bidrag för att kunna klara sig tills denne får sitt understöd, vilket då slår fullständigt bakut om ett kontantlöst samhälle inrättas.

Här ser vi ytterligare ett systemfel och skäl varför vi ska vägra att kontanthanteringen tas bort.
Detta Innebär att om jag vill hjälpa någon och underlätta dennes överlevnad en eller två dagar så stjälper jag vederbörande genom att ge honom hundra kronor eller två, då denne inte lär få någon glädje utav detta, eller att detta skulle underlättat för vederbörande. Ett vidrigt system rent ut sagt.
Man kanske rent av själv blir straffad så småningom, för att man ville hjälpa någon, då en sådan transaktion blir registrerad ? Ja tendenserna till det ser vi ju redan.
Alla tillgångar räknas in och du tvingas avyttra dessa, för att sen kvitta mot den ersättning du eventuellt skulle kunnat få framöver. Och normen skiljer sig dessutom från olika kommuner.
Detta gör det omöjligt för den drabbade att höja sin status eller ta emot något utav värde som någon vill skänka denne för att underlätta dennes livssituation.
Häri ligger et system fel som får många att ge upp, ja till och med tacka nej och föredra ett liv på gatan som bostadslös utan bistånd. Dessutom den som inte kan uppvisa ett hyreskontrakt anses inte längre boende i kommun som därmed kan avisa en sökande, som måste vara mantalsskriven och ha en fast adress inom kommun.

Att beakta är att Ytterst få hemlösa personer har lönearbete, och att ekonomiskt bistånd är deras vanligaste inkomstkälla. Eftersom många hyresvärdar inte godkänner ekonomiskt bistånd som inkomst, utestängs personerna från den ordinarie bostadsmarknaden. Detta försvårar omständigheterna betydligt i att kunna hjälpa denna grupp.

Att vara hemlös på landsbygden är nog inte heller det lättaste risken är nämligen överhängande stor att man fryser ihjäl om ingen ger en ett härbärge eller ett skjul att kunna elda i. I storstaden finns nästan alltid en container och pappkartonger, en trappuppgång, en källare, ett garage eller liknande att kunna ta sin tillflykt till. De som lyckas panta ihop några kronor kan ta bussen från en ändhållplats till en annan för att få upp värmen, eller låsa in sig på någon toalett. Oavsett vilket så är detta vidrigt och omänskligt och oavsett hur man hamnat i den situationen skal det aldrig accepteras i ett system eller av oss övriga så kallat medmänniskor. Ingen skall vara ofrivilligt hemlös i Sverige.
MR-Lpo (Landsbygdspartiet oberoende) ... See MoreSee Less

View on Facebook

Nästa tomte som tror han kommit på nåt. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Av ren nyfikenhet hur många i denna grupp som diskuterar medlemmar i partiet?
Ser ofta många diskussioner både bra argument och vissa mindre bra. Skulle vara toppen om samtliga gick med som medlemmar och på riktigt är med och arbetar fram bra saker.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi i Södermanland håller på att jobba på en motion om kamerabevakning. Här vi fick vi ovärderligt stoff. Tack Rolf! ... See MoreSee Less

Like our page >>>Polemical Polish memes <<< for more Polemical Polish content.

View on Facebook

237
Landsbygdspartiet kräver en sund och verklighetsförankrad tillämpning av djurskyddslagstiftningen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Välkomna
Christina Nibelius och
Christian Christensen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Nu diskuteras i TV4 nätdroger, framtagna för att lura en saktfärdig lagstiftning. Myndigheterna säger att substanserna ännu inte hunnit narkotikaklassas och därför inte kan stoppas.
Lösningen borde vara enkel. Ingen substans skall anses laglig innan den testats. Det är LPo’s inställning i frågan. Som det är nu ligger lagstiftaren hela tiden steget efter.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Alla politiker skall lösa ökade kriminaliteten med skärpta straff..... men innan någon kan dömas till dessa hårda straff måste ju brottet utredas och vem skall göra det ?
Sen skall ju våra domstolar våga döma till dessa hårda straff. De använder ju inte möjligheten att döma till hårda straff i dag. De lägger sig konsekvent på de låga straffsatserna.
Det stora problemet är just domstolarnas feghet.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Claes Littorin har uppdaterat gruppfotot för Landsbygdspartiet oberoende. ... See MoreSee Less

View on Facebook