Välkommen

Välkommen!

 

 Är du en av dom som funderar på att sälja din lägenhet i storstaden, köpa ett fint hus på landet med vackert läge och ändå få pengar över?

Eller är du en turist som bor i en stekhet förort, men allvarligt funderar på att flytta?

Tillhör du dem som fått möjlighet att jobba hemifrån, under pandemin som flyttat till sommartorpet med bibehållen lön, för att slippa trängsel och smittspridning i den större staden?

 Har du upptäckt skönheten med lugnet? Närheten till föreningen, naturupplevelserna, de natursköna badplatserna, närheten till djur och natur. De är för många gratis tack vare att det finns mycket ideella krafter som bidrar till allas vår trivsel. Där kan du bidra, eller kanske redan gör som sommargäst, men nu funderar på mer permanent lösning. Gör slag i saken och bli en vinnare.

 Du bidrar då till att fler blir vinnare. Din arbetsgivare kan minska behovet av dyra kontorslokaler. Storstäderna tjänar på att slippa ständiga krav på utbyggnad av bostäder och övrig infrastruktur. Miljön tjänar på minskad arbetspendling. Segregationen kan minskas för både nysvenskar och äldre. Luften blir renare och trängseln minskar för dem som bor kvar i stora städer.

 Industrialiseringen före 1950 och de politiska besluten därefter har gjort Sverige till ett av de snabbast urbaniserade landet i Europa. Trenden har nu avstannat, men befolkningen i stora städer ökar fortfarande. Centraliseringstrenden ökar och förenklar för politiker, men är det de värdena som vi invånare vill ha?

Det är dags att vända trenden, många har tagit steget

 En nyinflyttad barnfamilj till en mindre stad kan rädda en skola.  Ett pensionärspar ökar underlaget för butiker, vårdinrättningar och annan samhällsservice.

Landsbygden med tillhörande småorter blir vinnarna när människor väljer oss, under förutsättning att man skriver sig i den lilla kommunen.

 Din flytt kräver i regel inga nyinvesteringar ute i kommunerna. Den hjälper endast till att bevara och bättre utnyttja den bebyggelse och den kommunala service som redan finns och som ofta är dimensionerad för en större och yngre befolkning.

 När du funderar på att förändra din fysiska miljö bör du också fundera över din mentala miljö. Vilka nya värden blir viktiga för dig i livet? Vad är du beredd att kämpa för?

 Hösten 2022 har vi nytt val till riksdag, landsting och kommuner. När man lägger sin röst, så brukar man rösta med såväl hjärta som hjärna. Vilken livsmiljö vill du ha och vad det kan innebära för dina politiska ställningstaganden. Landsbygdspartiet oberoende LPo är ett ungt parti under uppbyggnad. Där vi finns, syns vi.

”Landsbygdspartiet vill bidra till ett bättre samhälle genom att ge människor en ökad möjlighet att bo, verka och få sin försörjning i en decentraliserad och landsbygdsnära miljö.

Landsbygdspartiets uppgift är därför att i alla sammanhang bevaka och företräda landsbygdens och småorternas intressen i förhållande till centralorter och centraliseringskrafter.”

Läs gärna om vårt parti på www.landsbygdspartiet.org.

Vi är vad vi heter!

Pia-Maria Johansson, partiordförande.

Landsbygdspartiet oberoende.

Utskriftsvänlig .pdf hittar ni här.