Polisinsats i Knuby

 

Med anledning av den stora polisinsatsen i gamla rektorsbostaden invid Knutby skola 19/10, så vill Landsbygdspartiet oberoende framföra följande:

Vi vet inte bakgrunden till varför polisen gjorde en stor insats, mer än att det framkommit uppgifter om att där fanns vapen.

Vi vet inget om vem som bor där eller varför. Dock vet vi att bostaden upplåtits av kommunen på sociala grunder. Vi har inget emot och har full förståelse för att kommunen måste hitta boende även för människor med sociala problem.

Vad vi reagerar mot är just denna sociala bostads läge. Vi finner det direkt olämpligt att placera personer i direkt anslutning till en småskola. En av Knutby skolas största fördelar är just den stora skolgården och den lilla skogen bakom skolhuset och rektorsbostaden, där barnen gärna leker på rasterna.

Vår bedömning efter den massiva polisinsatsen, där tungt beväpnade poliser anländer och går in i rektorsbostaden, är att en så stor insats knappast skulle gjorts om inte anmälan togs på största allvar. Allt detta bevittnades dessutom av skolbarnen. Att den togs på största allvar tyder också på att det finns en brottshistorik som motiverade detta.

Knutby har 4 mil till närmaste polisstation. En händelse som denna, precis invid en småskola är synnerligen obehagligt för alla inblandade. Det var med en olustkänsla, som nog både jag och många andra föräldrar skickade iväg våra barn till skolan idag.

Vi kräver att denna bostad, som ligger i absolut närhet till skolan, avvecklas för alla former av sociala kontrakt. Oavsett vilken typ av socialt kontrakt det innebär, så gör närheten till skolan den direkt olämplig för sådan verksamhet. Vi har som sagt full förståelse för att kommunen måste hitta bostäder för sociala ändamål. Men skolbarn ska inte behöva uppleva att tungt beväpnad polis gör insatser i det närmaste på deras skolgård.

Claes Littorin

Landsbygdspartiet oberoende

Tillika orolig förälder till barn på Knutby skola.

0708-569692